fbpx

Moma

SAJ_3

Овие два живописни часовници создадени во соработка со MoMA ја слават 100-тата годишнина од Рој Лихтенштајн и неговиот светол поп-арт стил.

GIRL BY ROY LICHTENSTEIN, THE WATCH

Специјалноста на Лихтенштајн во иновациите го роди неговиот препознатлив стил на точки Ben-Day, кој се наоѓа на долната страна на овој син часовник. Русокосата „Девојка“ со нејзината хипнотизирачка насмевка го зазема централното место на бројчаникот.

REVERIE BY ROY LICHTENSTEIN, THE WATCH

Лихтенштајн имаше две големи страсти: уметност и музика. Текстот од сликата ,,The Melody Haunts My Reverie“ пее од гајката на часовникот, додека впечатливата жолта боја – ретка боја за часовници, произлегува од русата коса на жената.

SAJ_3

GIRL BY ROY LICHTENSTEIN, THE WATCH

Специјалноста на Лихтенштајн во иновациите го роди неговиот препознатлив стил на точки Ben-Day, кој се наоѓа на долната страна на овој син часовник. Русокосата „Девојка“ со нејзината хипнотизирачка насмевка го зазема централното место на бројчаникот.

REVERIE BY ROY LICHTENSTEIN, THE WATCH

Лихтенштајн имаше две големи страсти: уметност и музика. Текстот од сликата ,,The Melody Haunts My Reverieпее од гајката на часовникот, додека впечатливата жолта боја – ретка боја за часовници, произлегува од русата коса на жената.

Select your currency
MKD Македонски денар