fbpx

Комплетен сервис

Создаден да трае со децении, на вашиот часовник му е потребен редовен сервис, а според некое вообичаено правило, комплетен сервис се препорачува на секои 4 до 6 години во зависност од користењето на часовникот. Во рамките на комплетниот сервис предвидени се следните операции:

1
ДИЈАГНОЗА

Започнуваме со надворешна контрола на функциите и визуелна инспекција, отворање на куќиште, проверка на работата и функциите на механизмот на вашиот часовник (машинска и визуелна). Врз основа на оваа темелна проверка, ги одредуваме соодветните делови за сервисирање и замена потребни за обновување и гарантирање на оптималната функција и изглед на вашиот часовник.

2
ДЕМОНТАЖА

Откако ќе ја направиме соодветната проценка започнуваме со расклопување на составните делови на часовникот, настрана од механизмот.

3
ЧИСТЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ

Откако ќе го расклопиме куќиштето и го одделиме механизмот ги чистиме сите делови 1 час со помош на ултразвук. Исто така нашата комплетна услуга вклучува и полирање на куќиштето и металното ремче.

4
МЕХАНИЗМОТ ДЕЛ ПО ДЕЛ

Комплетен сервис значи целосно расклопување на механизмот на составни делови, проверка за оштетени компоненти на механизмот и нивна замена. Правиме задолжителна промена на резервни делови според спецификацијата на производителот. И на крај склопување на механизмот и негово подмачкување.

5
СКЛОПУВАЊЕ

По ремонт и повторно составување на механизмот, следи монтирање во обновеното куќиште. Доколку е потребно правиме замена на круна, копчиња/коректори дихтунзи и батерија кај часовници со кварцен механизам и подмачкување на серпентината кај механички часовници. На часоникот му се вршат сите неопходни прилагодувања пред безбедно да го прицврсти куќиштето назад и херметички да го запечати куќиштето од влез на честички прашина или влажност.

6
ТЕХНИЧКА КОНТРОЛА

Последниот чекор е нашата сеопфатна конечна проверка на квалитетот. Извршените функционални тестови вклучуваат проверка на работата и прецизноста на механизмот, регулација на точност, обнова и проверка на водоотпорноста и тестирање по највисоки стандарди користејќи најсофистицирани алатки и опрема одобрена од производителите.

Создаден да трае со децении, на вашиот часовник му е потребен редовен сервис, а според некое вообичаено правило, комплетен сервис се препорачува на секои 4 до 6 години во зависност од користењето на часовникот. Во рамките на комплетниот сервис предвидени се следните операции:

1
ДИЈАГНОЗА

Започнуваме со надворешна контрола на функциите и визуелна инспекција, отворање на куќиште, проверка на работата и функциите на механизмот на вашиот часовник (машинска и визуелна). Врз основа на оваа темелна проверка, ги одредуваме соодветните делови за сервисирање и замена потребни за обновување и гарантирање на оптималната функција и изглед на вашиот часовник.

2
ДЕМОНТАЖА

Откако ќе ја направиме соодветната проценка започнуваме со расклопување на составните делови на часовникот, настрана од механизмот.

3
ЧИСТЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ

Откако ќе го расклопиме куќиштето и го одделиме механизмот ги чистиме сите делови 1 час со помош на ултразвук. Исто така нашата комплетна услуга вклучува и полирање на куќиштето и металното ремче.

4
МЕХАНИЗМОТ ДЕЛ ПО ДЕЛ

Комплетен сервис значи целосно расклопување на механизмот на составни делови, проверка за оштетени компоненти на механизмот и нивна замена. Правиме задолжителна промена на резервни делови според спецификацијата на производителот. И на крај склопување на механизмот и негово подмачкување.

5
СКЛОПУВАЊЕ

По ремонт и повторно составување на механизмот, следи монтирање во обновеното куќиште. Доколку е потребно правиме замена на круна, копчиња/коректори дихтунзи и батерија кај часовници со кварцен механизам и подмачкување на серпентината кај механички часовници. На часоникот му се вршат сите неопходни прилагодувања пред безбедно да го прицврсти куќиштето назад и херметички да го запечати куќиштето од влез на честички прашина или влажност.

6
ТЕХНИЧКА КОНТРОЛА

Последниот чекор е нашата сеопфатна конечна проверка на квалитетот. Извршените функционални тестови вклучуваат проверка на работата и прецизноста на механизмот, регулација на точност, обнова и проверка на водоотпорноста и тестирање по највисоки стандарди користејќи најсофистицирани алатки и опрема одобрена од производителите.

Select your currency
MKD Македонски денар