fbpx

Сервис

Затоа што долгорочното, а не инстант задоволство е нашиот главен приоритет како компанија, затоа постојано инвестираме во нашиот сервис за часовници, кој е единствен сертифициран сервис во нашата земја.

Без разлика дали сте сопственик на актуелен модел на часовник или сте наследиле вредно парче историја од вашите претци, нашиот сервис е единствениот кој гарантира високо квалитетна грижа за истите со користење на исклучиво сертифицирани делови и експертиза на нашите вработени стекнати во врвните швајцарски часовничарски школи.

Благодарение на вештините на нашите сертифицирани часовничари, можеме да гарантираме беспрекорен сервис за Вашиот часовник.

погледни ги сертификатите
Комплетен сервис

Создаден да трае со децении, на вашиот часовник му е потребен редовен сервис, а според некое вообичаено правило, комплетен сервис се препорачува на секои…

прочитај повеќе
Делумен Сервис

Фреквенцијата на овој вид на сервис најмногу зависи од тоа колку часовникот се користи во вода и при извршување на истиот се извршуваат …

прочитај повеќе
Промена на батерија

Првиот чекор во процесот на промена на батерија го опфаќа отворањето на задната страна на куќиштето…

прочитај повеќе

Со купување на некој од брендовите кои ги претставуваме во Божиновски часовници и накит станувате сопственик на парче од историјата и неверојатните технолошки достигнувања кои мерењето на времето го издигнуваат до врвна уметност, стил на живеење и совршен придружник кој никогаш нема да ве изневери. Било да се работи за механички или автоматски швајцарски часовник за нивно создавање и одржување е потребно врвно мајсторство кое се пренесува со децении како најголема тајна на знаењата, прецизност на кардио хирург и неизмерна пасионираност.

Гаранција за часовник купен од Божиновски
Информации за водоотпорност

ТАЈНАТА НА ВАШИОТ ЧАСОВНИК

Енергијата за Вашиот автоматски часовник обезбедена од движењето на Вашиот зглоб, на балансното тркало му овозможува да прави 432.000 ротации на ден. Додека автомобилот   кој во просек прави 250.000 километри во 10 години, неговите тркала прават 120 милиони вртежи, балансното тркало на механички часовник прави исто толку вртежи но само во 9 месеци.

Замислете да се случи грешка во движењето на балансот мала 100ти дел од секундата, ќе се јави задоцнување околу 14 минути во период од 24 часа. Затоа Вашиот часовник има потреба од периодично одржување и сервисирање.

Капката масло која подмачкува едно лежиште во механизмот мора да биде доволно мала, и тоа 1/500 мм3 или 0,0000002ml , а за да биде тоа по сликовито, со една капка масло можат да се подмачкаат 25.000 лежишта. Ако таа минијатурна количина на масло на лежиштето е поголема или помала ќе предизвика доцнење на часовникот.

Поедноставните механизми имаат во себе над 80 а покомплицираните над 200 лежишта кои е потребно да се подмачкаат а при тоа се користат од 4 до 7 различни видови на масло во зависност од типот на механизмот.

СОВЕТИ ЗА ВАШИОТ ЧАСОВНИК ДА ИМА ДОЛГ ВЕК

01
Магнетни полиња
избегнувајте поставување на вашиот часовник на електронски направи, кои генерират моќни магнетни полиња.
02
Чистење
за метални белегзии и водоотпорни куќишта, користете четка за заби со сапунирана вода и мека крпа за сушење.
03
Хемиски производи
избегнувајте директен контакт со растворувачи, детергенти, парфеми, козметички производи итн.,бидејќи тие можат да ги оштетат белегзијата, куќиштето и дихтунзите.
04
Отпорност на вода
отпорноста на вода на еден часовник не може да биде трајно загарантирана.
05
Кожно ремче
Избегнувајте контакт со вода и влага за да се спречи промена на бојата и деформација...
06
Температура
избегнувајте екстремни температури над 60°C и под 0°C или екстремни температурни промени.
07
Енергетска резерва (автоматик)
автоматските механизми на само-навивање генерират енергија од движењето на зглобот на раката на носителот на часовникот.
Select your currency
MKD Македонски денар