fbpx

За Нас

ЖИВЕЈ ГО МОМЕНТОТ
Изборот на вистинскиот часовник или накит не е импулсивна и брза одлука, туку е резултат на изразена пасија, познавање и изграден стил. По истиот принцип пред 29 години започна да се гради и приказната за Божиновски часовници и накит.

Во хиперпродукцијата на часовници и со инстант квалитет наменети за масовна потрошувачка, нашата компанија водена од силната пасија кон часовничарството и стилот, се постави како контра тежа на истата и со внимателен избор на брендовите кои ги застапува, создаде завидливо портфолио.
Таквата позиционираност на брендот направи денес Божиновски да биде синоним за квалитет, вредности и доверба, кои секојдневно преку грижата за своите вработени ги пренесува и кон своите купувачи.

Внимателно и рафинирано низ годините постојано го збогатуваме нашето портфолио и денес сме официјален претставник на врвните, исклучителни модели на брендовите: Omega, Breitling, Damiani, Longines, Hamilton, Montblanc, Tissot, Ititoli, TAG Heuer, Ti Sento, Swatch, Troika, и Flik Flak. Кај нас, за сите ваши посебни моменти, можете да најдете и уникатни колекции на златни прстени.

БЕСПЛАТНА ДОСТАВА
ПОДДРШКА ОД ЕКСПЕРТИ
ЛОЈАЛНА ПРОГРАМА
ГРИЖА ЗА КЛИЕНТИТЕ
Нашата приказна

Компанијата Божиновски часовници и накит, пионер во стилот и иновацијата во Македонија уште од 1996 година, започна со работа во Битола и набрзо ја прошири својата продажна мрежа и во Скопје. Покрај четирите сопствени продажни салони, Божиновски ги нуди своите производи и низ мрежата на агенти и франшизи низ Македонија.

Компанијата веќе 29 години создава вредности, доверба и квалитет, кои секојдневно преку вложување и грижа кон своите вработени ги пренесува на сите свои купувачи.

Брендот Божиновски, како официјален претставник, е препознатлив по врвните, исклучителни модели на: Omega, Breitling, Damiani, Longines, Hamilton, Montblanc, Tissot, TAG Heuer, Ti Sento,Swatch, Troika, и Flik Flak. Кај нас, за сите ваши посебни моменти, можете да најдете и уникатни колекции на златни прстени.

Игор Божиновски
TIMELINE
2021
Нов Лик
Нашето продажно место на ул. Македонија во Скопје доби нов лик и стана наш Flagship boutiqie.
2021
DAMIANI
New Brand in Our Store
Потпишуваме договор за соработка со DAMIANI и негова продажба во нашиот Бутил на ул. Македонија, Скопје.
2020
ОНЛАЈН ПРОДАВНИЦА
Отварање на сопствена онлајн продавница, ....
2016
Montblanc
New Brand to Our Store
На 14 октомври, историскиот простор на Музеј на град Скопје доби урбана атмосфера во која беа претставени колекциите на Montblanc. Презентацијата, организирана од „Божиновски часовници и накит“, беше ексклузивна можност претставниците на медиумите и гостите одново да се запознаат со луксузниот бренд и да прослават 110 години иновативност и префинетост.
2011
Tag Neuer
New Brand in Our Store
Потпишуваме договор за соработка со Tag Heuer и го планираме отворањето на нашето ново продажно место во срцето на Скопје.
2008
Breitling
New Brand in Our Store
Потпишан е договор за продажба на Breitling часовници.
2007
Охрид
Божиновски е во првите 24 претприемачи во Македонија за оваа година. По прв пат е организиран настанот Swatch екстремно качување на карпа во Градиште – Охрид.
2006
Широк Сокак
Промена на локацијата на продажното место во Битола. Од Стара Чаршија Божиновски се преселува на Широк Сокак.
2005
ТЦ Бисер
New Brand in Our Store
Ја Започнуваме дистрибуција на Renata батерии во Македонија. Исто оваа година стануваме официјален агент за швајцарската марка на часовници Tissot.
2001
Swatch Shop
Swatch Shop – ново брендирано продажно место во ГТЦ – Скопје
1997-2002
Продажна мрежа
Развиваме мрежа од свои дистрибутери во 13 градови во Македонија со вкупно 30 Продажни места.
1997
Swatch & Flik Flak
Ја зголемуваме својата активност и стануваме ексклузивен дистрибутер на Swatch (часовници и бижутерија) и Flik Flak – детски часовници.
1996
Основање Божиновски
Основање на Божиновски часовници и накит и отворање на прво продажно место во Битола.
Select your currency
MKD Македонски денар