fbpx

Божиновски часовници и накит – овластен сервис

2019

OMEGA OWME 8500

Сертификат за финален тест за поправка на Omega 8500 групата на калибри. Тестот е спроведен на механизам со вградени дефекти од страна на производителот и истиот е положен со 92% од можните поени.

OMEGA OMWE CALIBRE 9300

Сертификат за помината обука на новиот 9300 интегриран хронограф на Omega. Со стекнатата обука часовничарот се здобива со право да прави дијагностика и поправка на спoменатата група на механизми.

2018

IWC POLISHING 1

Помината обука за полирање во прекрасниот Schafhausen, во фабриката на IWC за специфичните модели на IWC.

IWC LEVEL 30

Нашиот сeрвисер учествуваше на 14 дневна обука во Schafhausen  за поправка на часовниците од брендот IWC левел 30 (хронографи).

LONGINES L287, L288

Обука за поправка на новите чуда на часовничарството.

VHP механизмите, отпорни на удари и силни магнетни полиња со точност од 1 секунда на годишно ниво.

CARTIER COMPLETE SERVICE

Cartier oбука за полирање и комплетен сервис на сите Cartier  часовници. Обука во времетраење од 10 дена.

MONT BLANC L3

Обука за комплетен сервис на сите Montblanc часовници во La Villeret во фабриката на Montblanc во историскиот објект на Minerva (интегрирана во  Montblanc).

2016

TISSOT LTD

Обука во Загреб за новата генерација на T-touch Solar Tissot часовници.

OMEGA 8500, 8520, 8601

Обука во Biel во седиштето на центарот за грижа на корисници на Omega. 4 дневна обука за новите калибри на Omega 8500,8520,8600 како и за поправка на специфичното куќиште на LADYMATIC моделите со користење на специјални алатки кои ги имаат само овластените сервисни центри за поправка на овој модел.

2015

LONGINES L599, L600, L601, L652

Обука која го стави нашиот сервисен центар во Скопје на мапата на центри за обука на Longines. Обуката на специјалните “In house” калибри на Longines со нивните специјални карактеристики и компликации.

LONGINES L688, L697, L697, L707, L788

Обука во Скопје во нашиот сервисен центар од страна на Longines представник за “In House” калибрите, нивна дефектологија, откривање на скриени дефекти и тајни како и поправка на истите. Нивните карактеристики вклучуваат ретроградни компликации, компликации со месечеви мени 24 часовно време и новиот т.н  ,,column”.

OMEGA OWME 1861, 3303, 3330

Обука во седиштето на Omega во Biel со времетрање од 4 дена за прекрасните хронографи на Omega, калибрите 1861, 3303,3330 и секвенцијална обука за проверка, дефектологија и поправка на коаксијалните системи за регулација кои се користат во модерните часовници на Omega.

2014

ETA WATCHMAKER EVALUATION I

Обнова на знаење и финален испит за механизми со 3 сказалки и датум во ETA Grenchen. По обновата на знаењата на ЕТА 2824 се пристапува на финален испит на механизам со специјално вградени дефекти од страна на производителот. Истите треба да се откријат, отстранат и часовникот да се регулира до точност на хронометар . Испитот беше положен со успех од 89.99% од можните поени. Со стекнувањето на овој сертификат се потврдува дека, часовничарот го има потребното знаење да ги поправа овие типови на механизми од производителот независно од брендот кој ги користи.

ETA WATCHMAKER EVALUATION II

Обнова на знаења и финален испит за хронографи во ЕТА седиштето во Grenchen. По обновата на знаењата во текот на 4 дена на 5тиот ден е финалниот испит во кој се поправа ЕТА хронограф со вградени дефекти кои треба да се отстранат и истиот да работи со точност на хронометар. Испитот беше положен со 94,15% од можните поени, и часовничарот се стекнува со право да поправа механизми хронографи од ЕТА за сите брендови кои ги користат.

2013

TAG HEUER CALIBRE 1887 TRAINING

Нашиот сервис учестуваше на обука за модерниот “in House” калибар 1887 во престолнината на часовничарството на светот Le Chaux-de-Fonds, во седиштето на TAG Heuer. 5 дневна обука со посета на производствените капацитети на ТАG за споменатиот калибар и часовници.

BREITLING TRAINING LEVEL II

Обука во Breitling Виена за комплетен сервис на кварцни механизми (B50-B79).

10 дневна обука за механички и автоматски механизми како и хронографи базирани на калибар B13, и модуларните хронографи B22, B35…

2012

BREITLING TRAINING LEVEL I

Обука во седиштето на Breitling во Виена за промена на батерија и делумен сервис на секој модел на Breitling часовник.

WOSTEP CHRONOMETRY COURSE

Обука во престижната академија за часовничарство Wostep на тема Хронографи. 10 дневна обука во прекрасниот Neuchatel за Основите на функционирањето на еден механички часовник, составни делови, подмачкување, регулација, подесувања на истиот да стигне од обичен механизам до Хронометар.

 Обичен механички механизам отстапува и до +- 45 сек/ден. Дозволеното отстапување на еден хронометар е -4+6 сек/ден и самото подесување на механизмот да стигне до оваа точност е еден вид на уметност и бара фино подесување на секој еден составен дел, вклучувајќи и склопување на нова баланса со повеке од 20 делови во една целина и нејзина регулација.

WOSTEP CHRONOGRAPHS' COURSE

Обука во престижната академија за часовничарство Wostep на тема Хронографи. Се работи за 3 неделна обука  во која се изучуваат составните делови, принципи на работа на секој Хронограф. Се работеше на најпознатите типови на хронографи интегрирани, полу-интегрирани, модуларни. Со “Cam”/”Column wheel” систем на управување и т.н “Vertical/Horizontal clutch system”, систем на пренос  на енергија кон хроногафот. Праткичната работа беше на најсовремените хронографи во моментот: ЕТА 7750, Dubois depraz 2020, Frederic Piguet 1180  Lemania 1873. Хронографи кои ги користат и најпознатите марки на часовници како: Audemars Piguet, Richard Mille, Roger Dubuis, Omega, Breitling…

2009

TISSOT TACTILE TECHNIQUES TRAINING

Едно од првите овластувања за поправка на нашиот овластен сервисен центар. Се работи за сертификат за поправка на првата генерација на Тактилни часовници. Обука во траењe од една недела во седиштето на Tissot во Le Loclе.

Select your currency
MKD Македонски денар