fbpx

Magritte Museum

SAJ_3

Надреалистичкиот сликар Рене Магрит е познат по својата разиграна провокација и духовит хумор.
По повод 125-годишнината од неговото раѓање, два часовници ги пресликуваат неговите најпознати слики.

LA TRAHISON DES IMAGES

Безвременската игра на зборови на Магрит го красат ремчето на овој часовник со хумористична иронија, додека сребрените стрелки блескаат на бројчаникот. Едно е сигурно: ова не е луле!

LE FILS DE L’HOMME BY RENÉ MAGRITTE

Овој автопортрет отсликува човек со капа за куглање, скриен од зелено јаболко. Препуштете се на љубовта кон разиграната провокација со дрзок часовник кој многу повеќе кажува отколку што изгледа на прво.

SAJ_3

LA TRAHISON DES IMAGES

Безвременската игра на зборови на Магрит го красат ремчето на овој часовник со хумористична иронија, додека сребрените стрелки блескаат на бројчаникот. Едно е сигурно: ова не е луле!

LE FILS DE L’HOMME BY RENÉ MAGRITTE

Овој автопортрет отсликува човек со капа за куглање, скриен од зелено јаболко. Препуштете се на љубовта кон разиграната провокација со дрзок часовник кој многу повеќе кажува отколку што изгледа на прво.

Select your currency
MKD Македонски денар