fbpx
SAJ_3

Нео-експресионистички сликар и графити мајстор, Баскијат нашироко се смета за еден од најважните уметници на 20 век. Неговите дела живеат преку неговата уметност и исто така преку оваа последна соработка.

HOLLYWOOD AFRICANS BY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Оваа слика припаѓа на серијата слики на Жан-Мишел Баскијат кои прикажуваат слики и текстови кои се однесуваат на стереотипите на Афроамериканците во забавната индустрија. Неговата симболика создава нервен часовник, со црвени и црни стрелки и истакнати бои.

UNTITLED BY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Круната е симбол што Баскијат често го користел во својата работа и се вели дека ја прикажува неговата амбиција за успех. Заземајќи го централното место на овој часовник, нека биде навремен потсетник за твојата желба и решителност за постигнување големи работи.

ISHTAR BY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Ова дело Баскијат го нарекол Иштар, инспириран од египетската божица на војната и плодноста. Потписот на уметникот го зазема централното место на овој часовник.

SAJ_3

Нео-експресионистички сликар и графити мајстор, Баскијат нашироко се смета за еден од најважните уметници на 20 век. Неговите дела живеат преку неговата уметност и исто така преку оваа последна соработка.

HOLLYWOOD AFRICANS BY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Оваа слика припаѓа на серијата слики на Жан-Мишел Баскијат кои прикажуваат слики и текстови кои се однесуваат на стереотипите на Афроамериканците во забавната индустрија. Неговата симболика создава нервен часовник, со црвени и црни стрелки и истакнати бои.

UNTITLED BY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Круната е симбол што Баскијат често го користел во својата работа и се вели дека ја прикажува неговата амбиција за успех. Заземајќи го централното место на овој часовник, нека биде навремен потсетник за твојата желба и решителност за постигнување големи работи.

ISHTAR BY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Ова дело Баскијат го нарекол Иштар, инспириран од египетската божица на војната и плодноста. Потписот на уметникот го зазема централното место на овој часовник.

Select your currency
MKD Македонски денар