fbpx

Најчесто поставувани прашања

Прашања за Брз кредит

1. Што е потребно и како да купам производ на кредит?

Потребно е да бидете во редовен работен однос и да имате примања од најмалку 12.000 денари, како и да имате важечки документ за идентификација (лична карта/ пасош). Аплицирате на нашата веб страна каде што најпрво го избирате производот кој што ви сакате да го купите на линкот: https://bozinovski.com.mk/brands. Откако ќе го изберете производот во формата за нарачка го избирате рокот на отплата. Нашите продажни референти ќе Ве контактираат во најбрз можен рок за да го потпишете Договорот за кредит.

2. За колку време ќе добијам одговор по апликацијата?

Апликациите веднаш по добивањето се распределуваат на Кредитните референти за обработка. Одговор ќе добиете по 30-60 минути. Доколку не сте добиле одговор за Вашата апликација навремено Ве молиме контактирајте не.

3. Дали може да се купи производ за подарок со наменски кредит и за него ќе биде оставена опција за замена од страна на оној за кого е наменет подарокот?

Да, таквата продажба не се разликува по ништо од досегашните видови на продажби и начини на плаќања.

4. Кога ќе можам да го добијам производот?

Производот може да го добиете во рок од 1 до 3 работни дена доколку изберете Достава до врата, или доколку го подигнувате во наше продажно место – уште истиот ден, веднаш по потпишувањето на Договорот за кредит.

5. Како можам да го потпишам договорот за кредит?

Договорот за кредит можете да го потпишете он лајн преку Вашиот телефон, таблет или компјутер.

6. Како да платам?

Можете да уплаќате лично на Благајната во деловните простории на SN финансии во Битола, Прилеп, Кичево и Скопје со работно време од 08:00 -19:00 часот секој работен ден и 09:00-15:00 во сабота, или преку банка или пошта на некоја од овие жиро сметки:

Стопанска Банка АД Скопје: 200003175052977, 240150106434581.

НЛБ Банка: 210071724510157.

Силк Роад Банка: 280110104054337.

Халк Банка: 270071724510164.

Стопанска Банка Битола: 500000001165482.

Охридска Банка: 530040102139719.

Шпаркасе Банка: 250019000484659.

Еуростандард Банка: 370041100271802.

Комерцијална Банка: 300060000153002.

7. Дали можам да направам предвремена уплата на кредитот?

Да можете во секое време да уплатите рата за кредитот или предвремено да го затворите.

8. Што доколку не платам?

Доколку го задоцните ануитетот повеќе од 7 дена се наплаќа Провизија за доцнење во износ од 900,00 МКД. За доцнење повеќе од 60 дена се пристапува кон присилна наплата.

9. Дали можам да аплицирам за кредит, доколку веќе сум задолжен во друга финансиска институција?

Да можете да аплицирате, доколку не сте презадолжени и немате лоша кредитна историја.

10. Kога можам да аплицирам за купување на производ со рефинансирање на постоечкиот кредит?

Сите наши клиенти можат да поднесат апликација за рефинансирање на постоечкиот кредит на следниот линк, по навремено уплатени две рати од постоечкиот кредит.

11. Доколку апликацијата за кредит ми е одбиена, дали е можно да поднесам нова апликација и во кој временски период?

Доколку апликацијата Ви е одбиена, можете повторно да аплицирате по 30 дена.

12. Дали аплицирањето е безбедно?

Аплицирањето е целосно безбедно и сите доставени лични податоци се заштитени согласно Закон за заштита за лични податоци.

13. Дали со ваков начин на кредитирање /плаќање на рати може да се плаќа и сервисирање на часовник во Божиновски?

Да, наменскиот кредит го опфаќа и тој сегмент.

14. Дали со ваков начин на кредитирање /плаќање на рати може да се доплати замена на производи, ваучери?

Да, наменскиот кредит го опфаќа и тој сегмент.

15. Дали може да се купи производ за подарок со наменски кредит и за него ќе биде оставена опција за замена од страна на оној за кого е наменет подарокот?

Да, таквата продажба не се разликува по ништо од досегашните видови на продажби и начини на плаќања.

16. Дали можам да купам ваучер со наменски кредит?

Да, наменскиот кредит го опфаќа и тој сегмент.

17. При купување/плаќање со наменски кредит може да се користи мојот ВИП попуст?

Кај овој вид на кредитирање попустот на клиентот се намалува за 10%. Во прилог калкулатор со попусти и рати.

18. Дали може да се плати дел од износот во готово, а дел од износот со кредитирање?

Секако. И овој начин е најповолен за клиентот бидејќи колку повеќе плаќа како почетно учество, толку помал износ останува за наменски кредит, а тоа значи поголеми шанси за одобрување и помали месечни рати. Или обратно: доколку клиентот е заинтересиран за производ над 60.000 ден. разликата до овој износ може да ја плати во готова , а за остатокот ќе може да аплицира за наменски кредит.

19. Дали важат условите и евентуалните попусти доколку клинтот сака на нарачка производ и остави аванс?

Секако. Со тоа што попустот на клиентот се намалува за 10%. Во прилог калкулатор со попусти и рати.

20. Дали саканиот модел кој го немаме на залиха може да се порача со индивидуална пратка?

Да. Избраниот модел ќе може да се порача на два начини:

1. Со следна регуларна пратка: ваквата испорака не повлекува додатни трошоци, но во одредени случаи време на испорака може да биде и подолго од 45 дена.

2. ДХЛ Експресна пратка – со рок на испорака од7-10 дена и дополнителни трошоци за испорака. Достапноста на бараниот моделот ќе треба да ја потврдите со Мери како и сите трошоци околу транспорт, осигурување и испорака.

Select your currency
MKD Македонски денар