fbpx
Модерни кожни додатоци дизајнирани за урбатните патници беа претставени во Montblanc Urban Spirit галеријата во Париз

21 Јуни 2016 - Само за една ноќ, Montblanc ги отвори вратите на Montblanc Urban Spirit галеријата во Париз, простор трансформиран во урбана редина по повод лансирањето на Urban Spirit клекцијата, нова колекција на кожни додатоци дизајнирани за урбаниот патник. Во галеријата присутните гости, помеѓу кои беа актерот Rodrigo Santoro, италијанскиот актер Luca Argentero, актерот Alex Pettyfer, францускиот дизајнер и претприемач Louis Marie de Castelbajac, моделите на Victoria’s Secret Thayna Silva Santos и Bruna Lirio, блогерите Matthew Zorpas, Adam Gallagher и Kadu Dantas, како и француските актерки Alice Taglioni, Hande Kodja, Audrey Marnay и Melanie Thierry; ги открија парчињата дефинирани со иновативна функционалност и беспрекорни дизајни, внимателно изработени да се вклопат во животниот стил на модерните пионери. Овие динамични и урбани животни стилови се инспирирани од мулти сенсорни искуства предизвикани од грубиот индустриски декор, урбаните звоци и интерактивната уметност во живо. „Окружувањето кое го создадовме во Montblanc Urban Spirit галеријата го одекнува урбаниот дух, активниот ментален склоп на секојдневниот истражувач кој ги води постојаните патувања оф град во град или низ неговиот град.“ објасни Jérôme Lambert – CEO на Montblanc Internacional. “Бидејќи овие нови кожни парчиња и додатоци за мажи се создадени како функционални и стилски придружници за секојдневните авантури на овие модерни патници кои успеваат во градовите насекаде во светот, ги поставивме во нивното природно урбано окружување со бетонски и челични структури, неонски светилки и останати индустриски материјали.“ После уживањето во коктелот гостите тргнаа на прошетка во урбана изложба за да ја откријат новата Urban Spirit колекција на кожни додатоци како што се патни викенд торби, папки за документи, акт ташни, како и копчињата за кошули нспириани од уличната архитектура.

Центарот на колекцијата на урбани придружници дизајнирани за градскиот начин на живот, се лимитираните ранци создадени да се адаптираат во повеќе страниот животен стил на независниот патник и имаат персонализирани заштитни навлаки декорирани со транзит мапите на светските метрополи. Во чест на урбаната мобилност и ентузијазмот за патување на секој урбан истражувач беа изработени две уникатни кациги специјално за вој настан и изложени покрај мотори. Издигнувајчи ја елеганцијата во денот и ноќта, рефлектирачкиот слој на основата на кацигите е дизајниран да ја прекршува светлината низ перфорациите на кожата, содавајќи модерна основа за безбедносната функција на овие специјални парчиња. Гостите имаа можност за интеракција со мајсторите на Montblanc кои го демонстрираа своето мајсторство потребно за изработка на секое парче од колекцијата. Уличен уметник ја претстави својата уметност со боење со спреј на персонализирани футроли за инструменти за пишување, спојувајќи ги традициите за обработка на кожа на Montblanc со урбаната улична уметност за да се создаде траен сувенир од настанот. Калиграфот Nicolas Ouchenir беше присутен за да ја демонстрира неговата уникатна улична калиграфија, неконвенционален пристап на традиционалната калиграфија. Како последно подглавје од urban Spirit искуството, се одржа интима вечера во просторија која го заживеа урбаниот дух. За време на вечерата CEO на Montblanc Jérôme Lambert ја претстави новата лимитирана едиција на Urban Spirit ранци за време на модна ревија проследена со ритмично осветлување кое ја претставува бојата на секој од градовите прикажани на заштитните навлаки од New York до Seoul. Гостите за последен пат беа однесени во урбаното окружување создадено за оваа вечер, пред да излезат на улиците на Париз, еден од најголемите урбани пејсажи.

Select your currency
MKD Македонски денар