CALVIN KLEIN

УБАВИ ВО ЕДНОСТАВНОСТА

Американскиот бренд Calvin Klein и Swatch Групацијата го здружија нивниот импресивен талент во 1997 за да го создадат CK часовникот, бренд на часовници со графички линии кои го привлекуваат вниманието, рафинирани и современи. Нов и ненадминлив тип на часовник беше роден – часовник во вид на моден додаток. Геометриските креации од 1997 отворија пат на линии кои се повеќе флуидни, природни, сензуални и интегрирани, тие се рефлексија на моменталниот тренд. Денес, брендот се гради и понатаму и неговата слика се карактеризира со природен сексапил кој рафинираните линии и бројните метални површини ги претвора во сензуални.