fbpx
Презентација на новитети 2019/20 од Омега

Ние, во Божиновски часовници и накит, на претставувањето на нов часовник гледаме како на празник во кој сите учествуваме и сите сетила се задоволени. На претставувањето на новите ѕвезди на Омега часовниците, во претседателскиот апартман во хотелот Мериот, присуствуваа нашите долгогодишни драги пријатели. Тие не се само љубители на часовници, прегрубо би било да се каже дека се колекционери, тие се обожаватели на убавината, претставена не само во најновото ремек дело од познатиот бренд за часовници, туку во секој детаљ што таа вечер не опкружуваше.  На просторот во кој престојувавме тие два часа, гледаме како на мизансцен, во кој главни актери се луѓето. Тие ја дополнително ја креираат атмосферата која ние сме ја определиле за нив. Колекцијата часовници е сместена на централно место, секој модел е мало ремек дело, но тоа се дополнува дури на нечија рака. Само тоа го прави часовникот навистина вреден кога ќе се вклопи со нечија личност, кога ќе биде избран, прилагоден и проселден со воодушебвен поглед. Нам тие погледи на воодушевување ни знчат се, затоа што на купувањето часовник не гледаме како на добра зделка или добро рерализиран продажба. Ние истовремено уживавме во минималистички приготвена храна, во цветни аранжмани кои го облагородуваат просторот и мораш да ги допреш за да сфатиш дека се дел од природата.

Со Божиновски часовници и накит и Раде Шербеџија

Нашиот специјален  гостин Nils Ahnebrink (area sales manager) се вклопи во нашата идеја и не штедеше зборови за да ни каже дека ова не е само најдобар настан на кој присуствувал, туку дека е единствен кој успеал да постигне целосен ефект и да ги оправда очекувањата. За нешто што е толку неопходно прецизно, како што е часовникот. Кога се работи за Омега часовниот изработен во лимитирана едиција од 6.969 парчиња, можеме да ја употребиме ироничната забелешка на Оскар Вајлд: Ако самиот не си ремек дело, барем носи едно на себе. Ние само ќе ја прилагодивме на нашите намери: со ваков часовник на себе, се дуплира ремек делото, зашто ние така и секој човек го гледаме. како ремек дело.    А ѕвездите на вечерта? За да ја одбележат 50 годишнината од првото слетување на Месечината, инспирирани од повеќе важни моменти од мисијатаАполо 11, вклучени се неколку уникатни одлики како употреба на ново злато од 18К Moonshime.

Стрелката на 9 часот го покажува Баз Олдрин како се качува по скалилата на лунарната површина, а на задниот капак е изгравирано стапалото на астронаутот и легендарниот цитат на Нил Армстронг: That s one small step for a man , one giant leap for mankind. Вториот модел на часовник со кој сакавме да привлечеме внимание и  да ги вклучиме сите сетила за да ја доживееме убавината е поврзан со Џемс Бонд.

Презентација на новитети 2019/20 од Омега

Тајната врска на Омега со Бонд трае и претставува јасен извор на гордост за претседателот и извршниот директор на Омега, кој го опиша новиот Seamaster како совршена почит за класичниот Бонд филм, часовник што агентот 007 во различни верзии го носи на зглобот уште од 1995 година. Уживавме во вечерта и во уживањето што со нас го споделија нашите пријатели. Нашата приказна продолжува. Се дури не стане големо дело, кое ќе се чита како книга. За нашата заедничка пасија и љубовта кон живото и убавината.

Select your currency
MKD Македонски денар