fbpx

Првиот Мастер Хронометар во светот

Повеќе од 50 години инспирација Создаден во вистинскиот дух на OMEGA, Globemaster е опремен со најнапредниот механички на механизам на брендот и е со дизајн иснспириран од раните Constellation кои ја претставуваат часовничарска експертиза и наследството на OMEGA за прецизноста и извонредни перформанси. Секој часовник е сертифициар со серија на независни тестови – револуционерен процес кој поставува нов стандард во часовничарската индустрија. Во декември 2014, OMEGA одржа прес конференција со Швајцарскиот институт за метрологија (METAS) за да го најават новото сертифицирање за часовници кој ќе започне од 2015 год. Globemaster е првиот часовник кој е тестиран и одобрен од новиот процес, кој освен што ја потврдува квалитетната рабпта на часовникот при нормални услови, потврдува нормално работење на часовникот при изложување на силни магнетни полиња до 15.000 gauss. Пред часовникот да биде изложен на магнетни полиња и неговите перформанси да бидат измерени од страна на METAS, механизмот мора да ги помине тестовите поставени од Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC). Со часовникот корисниците добиваат сертификат кој го вклучува серискиот број на часовникот на кој може да се вида перформансите на часовникот на секој од тестовите. Овој документ е докза дека часовникот е сертифициран од страна на METAS.

Select your currency
MKD Македонски денар