fbpx

Кога пред речиси една година „Божиновски часовници накит“ со својот тим тргна во потрага по изворот на креативноста во Македонија, не ни очекувавме дека ќе откриеме море од талентирани луѓе кои не преплавија со инспирација и не натераа оваа потрага да не биде еднократна авантура туку долгорочна мисија на нашата компанија чија крајна цел е да ја преплави нашата земја со креативност и на површина да го донесе оптимизмот на шаренилото и боите. Патешествието најпрвин не донесе до „Своч на Кирилица“, платформа која има за цел да им овозможи на младите талентирани уметници, дизајнери и илустратори да дизајнираат локални Swatch часовници со автентична приказна. Така се создаде „Дениција“ првиот македонски часовник дизајниран од илустраторот Зоран Кардула. Приказната потоа продлжи со вториот отворен повик за креирање на вториот часовник во најавтентичниот македонски код 7/8 -от такт. И токму тоа беше преломниот момент кој не натера наместо периодично да пловиме по морето на креативност во Македонија истото да го претвориме во основна мисија на нашата компанија формирајќи ја „Фондација Божиновски“ чија цел е да собира средства за поддршка на млади креативци од земјава, а во таа авантура локализацијата освен во рамките на Swatch да ја интегрираме во сите наши ексклузивни брендови кои ги застапуваме на пазарот. Авантурата продолжи и на површина исплива уште еден успешен локализиран проект изработен 100% во Македонија за врвниот светски бренд Damiani.  За да таа цел направивме совршен спој од млади креативни ентузијасти и  Damiani и добивме повеќе од совршен резултат. Добивме светска кампања за промоција на врвниот бренд за накит креирана во целост од млади прогресивни креативци од Македонија која беше директно пофалена и истакната од страна  на првите луѓе на овој италијански бренд за луксузен накит.

Авантурата продолжува….

Select your currency
AUD австралиски долар