fbpx

TAG HEUER CARRERA

CARRERA PORSCHE

CHRONOGRAPH 44

КУПИ ВЕДНАШ
ЛОЈАЛНА ПРОГРАМА

АПСОЛУТНО ЕНЕРГИЧЕН

Асфалтниот ефект на бројчаникот, создаден специјално за овој часовник, совршено ја изразува страста за патување, додека Арапските бројки укажуваат на бројките на контролната табла на автомобилот Porsche.

МОЌТА ПОЗАДИ ТРКАЛАТА

Естетските елементи од Porsche се видливи на прв поглед, почнувајќи од црвената, црната и сива бојна шема, изгравираниот Porsche брендинг на црниот керамички безел од тахметарот, како и дизајнот на навивачкиот ротор во стил на трикраките управувачи на Porsche автомобилите. TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph користи Calibre Heuer 02 механизам кој има до 80-часовна резерва на моќност.

РОДЕН НА ТРАКАТА ВО 1963

Безвременски спортски часовник дизајниран за професионални возачи и ентузијасти на спортски автомобили.

TAG HEUER CARRERA, ОД 1963

1963

Jack Heuer во чест на Carrera Panamericana трката на легендите го создал првиот хронограф, специјално дизајниран за професионални возачи.

1971

Секој член на Ferrari Grand Prix Scuderia, со кого Heuer потпиша како официјален спонзор своето име и крвната група ги добива гравирани од злато на својот Carrera.

1996

Компанијата го враќа назад во светлината часовникот TAG Heuer Carrera со неговиот прв редизајн.

2002

Колекцијата е целосно преродена и избрана да го прикаже CALIBRE 360 CONCEPT CHRONOGRAPH. Оттогаш, колекцијата TAG Carrera ги направи најиновативните прoмени на брендот.

2015

Часовникот стана камен-темелник на една нова колекција, со нов дизајн, нов HEUER-01 заснован на Calibre од 1887 година, и нов модуларен дизајн на куќишта со 12 елементи кои овозможуваат повеќе комбинации на материјали и бои.

2019

Лансирање на новиот HEUER 02 TOURBILLON NANOGRAPH, првиот часовник со јаглеродно композитни влакненца.

Select your currency
MKD Macedonian denar