fbpx

15% ПОПУСТ (26.04-10.05) | КОД –  ART15TATE

Swatch Art Journey 2024

Во соработка со реномираните галерии Тејт, Swatch слави вистинско патување низ времето, жанрот и самоизразувањето. Колекцијата Swatch x Tate е избор на ремек-дела, инспирирани од уметници познати по туркањето на границите, иновативноста и позитивната провокација. Придружете ни се на уметничкото патување 2024 и дознајте каде ве носи уметноста!

matisse-the-snail-art

MATISSE’S SNAIL

Матис помогна во револуцијата на визуелните уметности во раните 1900-ти, од сликарство до колаж од хартија. Овој часовник ги содржи неговите познати исечоци изразени на куќиштето и ремчето.

bourgeois-spirals-art

BOURGEOIS’S SPIRALS

Спиралата е симбол кој често се појавува во делата на Буржоа. Исто така, украсувајќи го овој часовник, секоја крива резонира со повеќекратното значење што уметникот му го доделил на овој сложен мотив: доверба, слобода и енергичен наплив на позитивна енергија.

barns-grahams-orange-and-red-art

BARNS-GRAHAM’S ORANGE AND RED ON PINK

Бојата на радоста на уметничките дела на Барнс-Греам е целосно прикажана на овој шарен часовник. Богатите бои и слободното движење на четката се нагласени со впечатливи црни индекси.

turner-scarlet-sunset-art

TURNER’S SCARLET SUNSET

Покажувајќи го мајсторството на Тарнер за светлината и бојата, овој часовник има календарско тркало што еволуира со сонцето, постепено менувајќи ги нијансите и анимирајќи го прекрасниот приказ на зајдисонцето.

leger-two-women-art

LEGER’S TWO WOMEN HOLDING FLOWERS

Леже беше познат по својот авангарден дух кој се пресликува во овој шарен часовник. Живописното ремче и киќиштето ја доловуваат суштината на формата на уметникот за кубизмот, истражувањето и славењето.

chagall-blue-circus-art

CHAGALL’S BLUE CIRCUS

Во живописните бои на светот на соништата на Шагал, оживува каприцот на циркусот. На ремчето акробат балансира на нејзиниот трапез во момент на магија слична на соништата. Месечината и окото избалансирано на стрелките на часовникот го оживуваат нејзиното динамично движење.

miro-women-and-bird-art

MIRO’S WOMEN & BIRD IN THE MOONLIGH

Миро ни нуди поглед во неговиот симболичен визуелен јазик, предизвикувајќи радост на секој поглед. Овој часовник вешто ја шири оваа иконична слика и преку куќиштето и преку ремчето.

За галериите Тејт

На четири различни авении, светски познатите галерии Тејт прикажуваат историски, модерни и современи ремек-дела, вклучувајќи над 70.000 слики, скулптури и инсталации. Таа, исто така, е домаќин на Tate Modern Lates, серија бесплатни настани, кои се инспирираат од изложбите на Тејт и ја слават уметноста во сите нејзини форми.

15% ПОПУСТ (26.04-10.05) | КОД –  ART15TATE

Swatch Art Journey 2024

Во соработка со реномираните галерии Тејт, Swatch слави вистинско патување низ времето, жанрот и самоизразувањето. Колекцијата Swatch x Tate е избор на ремек-дела, инспирирани од уметници познати по туркањето на границите, иновативноста и позитивната провокација. Придружете ни се на уметничкото патување 2024 и дознајте каде ве носи уметноста!

matisse-the-snail-art

MATISSE’S SNAIL

Матис помогна во револуцијата на визуелните уметности во раните 1900-ти, од сликарство до колаж од хартија. Овој часовник ги содржи неговите познати исечоци изразени на куќиштето и ремчето.

bourgeois-spirals-art

BOURGEOIS’S SPIRALS

Спиралата е симбол кој често се појавува во делата на Буржоа. Исто така, украсувајќи го овој часовник, секоја крива резонира со повеќекратното значење што уметникот му го доделил на овој сложен мотив: доверба, слобода и енергичен наплив на позитивна енергија.

barns-grahams-orange-and-red-art

BARNS-GRAHAM’S ORANGE AND RED ON PINK

Бојата на радоста на уметничките дела на Барнс-Греам е целосно прикажана на овој шарен часовник. Богатите бои и слободното движење на четката се нагласени со впечатливи црни индекси.

turner-scarlet-sunset-art

TURNER’S SCARLET SUNSET

Покажувајќи го мајсторството на Тарнер за светлината и бојата, овој часовник има календарско тркало што еволуира со сонцето, постепено менувајќи ги нијансите и анимирајќи го прекрасниот приказ на зајдисонцето.

leger-two-women-art

LEGER’S TWO WOMEN HOLDING FLOWERS

Леже беше познат по својот авангарден дух кој се пресликува во овој шарен часовник. Живописното ремче и киќиштето ја доловуваат суштината на формата на уметникот за кубизмот, истражувањето и славењето.

chagall-blue-circus-art

CHAGALL’S BLUE CIRCUS

Во живописните бои на светот на соништата на Шагал, оживува каприцот на циркусот. На ремчето акробат балансира на нејзиниот трапез во момент на магија слична на соништата. Месечината и окото избалансирано на стрелките на часовникот го оживуваат нејзиното динамично движење.

miro-women-and-bird-art

MIRO’S WOMEN & BIRD IN THE MOONLIGH

Миро ни нуди поглед во неговиот симболичен визуелен јазик, предизвикувајќи радост на секој поглед. Овој часовник вешто ја шири оваа иконична слика и преку куќиштето и преку ремчето.

За галериите Тејт

На четири различни авении, светски познатите галерии Тејт прикажуваат историски, модерни и современи ремек-дела, вклучувајќи над 70.000 слики, скулптури и инсталации. Таа, исто така, е домаќин на Tate Modern Lates, серија бесплатни настани, кои се инспирираат од изложбите на Тејт и ја слават уметноста во сите нејзини форми.

Select your currency
MKD Македонски денар