fbpx

После 22 години успешна соработка Swatch групацијата не го продолжи договорот со американскиот бренд Calvin Klein за производство на линијата на часовници и накит. Преломната точка за ваквиот чекор е разидувањето во однос на визијата каде треба да се движи CK во однос на креирањето на новите лини, но и финансиските резултати на брендот, со оглед на тоа дека целата индустирја на часовници е под притисок на растечкиот бизнис со паметни часовници, но и на евтините часовници произведени вo Кина.
На Swatch групацијата инаку произведувач и на престижните Omega часовници преку својата долгорочна стратегија од особена важност и е да се задржат високите критериуми и квалитет на производството на часовници и покрај притисокот од евтините кинески брендирани часовници и растечкиот пазар на паметни часовници. Од друга страна со цел раст на продажбата и намалување на цените во однос на крајниот квалитет раководството на Calvin Klein се препушта на притисокот прифаќајќи го патот на останатите модни брендови од тој ранг, часовниците и накитот да се произведуваат во Кина, а не во Швајцарија – нешто по CK се издвојуваше од сите останати брендови.

Ние како застапник на швајцарските брендови од Swatch Group, ќе ја следиме одлуката на групацијата и дека тоа за жал значи дека CK часовниците и накитот ќе бидат тргнати од нашето продажно портфолио.
Она што е најважно за нас како компанија и она во што сме сигурни дека ќе продолжиме да го правиме во иднина, е дека секогаш, ама баш секогаш кај нас ќе има место единствено за високо квалитетни брендови, докажани во својот сегмент, нешто што за жал со промените кои се случија веќе не се однесува на еден од најатрактивните брендови во нашето портфолио Calvin Klein. Но, онака како што успеавме да го доведеме Calvin Klein со посветена работа низ годините да биде еден од омилените брендови за часовници и накит во земјава, со истата енергија наскоро клиентите ќе ги изненадиме со нови познати брендови.
До тогаш во духот на Swatch групацијата и ние остануваме да одолеваме на притисокот наметнат од масовното производство на часовници и накит. Преостанитете залихи на CK часовниците и накит вљубениците во овој бренд ќе имаат неповторлива можност да ги купат со невројатен попуст од 40%.

Select your currency
MKD Македонски денар