fbpx

На аудио поставката Sound. Time. Vision наТеохаров аудио“, „Божиновски часовници и накит“ и „Карепосетителите имаа ексклузивна можност да го преслушаат новиот проект на Симон Трпчески МАКЕДОНИСИМОчија македонска претпремиера ќе се случи во сабота во автентичниот амбиент на родното место на неговиот татко  во с. Збажди, во струшка Малесија. 

Посетителите во огромен број уживаа во звуците на најафирмираниот македонски пијанист и изведувач Симон Трпчески, како увертира на најавената претпремиера во живописното Збажди 

Убаво е кога ќе се склопат енергиите и кога ќе создадат нешто неповторливо, како што е случајот со годинешната поставка на Теохаров Аудио која ја креиравме заедно соБожиновски часовници и накит“ и „Каре“. Покрај тоа што успеавме да обезбедиме ексклузивни аудио матерјали кои тука беа преслушани за првпат, посетителите во текот на целата недела на одржувањето на фестивалотБраќа Манаки“ имаа можност да уживаат во звуците на филмска музика компонирана за македонски филмови“, изјавија организаторите на Офф програмата наБраќа Манаки“. 

ПокрајМАКЕДОНИСИМОна Трпчески, посетителите уживаа и во звуците на музиката на браќата Тавитјан, Влатко Стефановски, како и во музиката од филмовите на најнаградуваниот македонски режисер Милчо Манчевски. 

За неповторливото аудио искуство на посетителите се погрижи Теохаров аудио, додека совршениот амбиент во просторот е дело наКаредел од Смарт Ливинг групацијата, се тоа вкомпонирано во една пријатанадневна собаво централниот дел на најрепрезентативното здание во Битолаофицерскиот дом, составена  со високата естетика и креативност наБожиновски часовници и накит“.  

Select your currency
MKD Македонски денар