fbpx

Божиќна приказна

Многу љубов, топлина и искрени насмевки – какво е чувството кога човек ќе ви ја подари „душата“?

Во изминатата година кога животот ни се промени комплетно на сите – сè потсетивме и сфативме дека малите работи се оние кои навистина нè прават среќни.

Нашето семејство, моментите поминати дома, најблиските соработници, луѓето кои се дел од нашето секојдневие и ни го прават животот исполнет.

Празниците се денови кои сакаме да ги поминеме во уживање, одмор и релаксација, да донесеме насмевка на лицата на блиските, да подариме и споделиме љубов.

Годинава ја започнавме со убави нешта – „Божиновски часовници и накит“ им ja стопли душата и срцата на сите вработени и пријатели.

Ние подаривме кутија во која имаше домашно направени колачиња од првиот човек на „Божиновски часовници и накит“ и чај  – и пораката која вреди да ја споделиме со сите:

Постојат нешта кои навидум тежат многу малку, а во суштина ни ја откриваат смислата на животот. И додека науката докажува дека човечката душа тежи само 21 грам, колку што тежи и чајот во ова тегличка, останува само едно отворено прашање… Колку грама сила и храброст ни е потребно за премостување на само еден животен крстопат…

Во оваа година на неизвесност јас, како и сите ние, се најдов на еден таков крстопат. Мојата фамилија, моето второ семејство – вработените во “Божиновски” и твојата лојалност и доверба ми ги дадоа тие неколку грама сила и храброст. И затоа… симболично ја подарив мојата душа во шишенце со 21 гр. чај, а на тоа додадов 210 гр. домашни колачи.

Заедно да создадеме магија со која ќе зачекориме во Новата 2021ва.

-Игор Божиновски

Уживајте во видеото од подготвувањето на овие подароци од семејството Божиновски:

Select your currency
MKD Македонски денар