fbpx

Потребна документација

Потребни документи за аплицирање за наменски кредит за физички лица без камата за производ во вредност од 6.000 ден. до 300.000 ден. и плаќање од 12 до 48 месечни рати!

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ:

За предодобрување:

  • Пополнета апликација
  • Изјава за поврзани субјекти
  • Изјава за согласност за доставување извештај од Македонско Кредитно Биро(MКБ)
  • Копија од лична карта/пасош
  • Копија од последна платена сметка (струја, телефон, вода)
  • Потврди за плата на образец од Силк Роуд Банка АД Скопје за последните 3 месеци
  • За пензионери како доказ се зема последниот чек од пензија
  • Профактура издадена од Божиновски кон кредитобарателот

За кредити над 30.000:

  • Потврди за плата на образец од Силк Роуд Банка АД Скопје за последните 12 месеци
  • За вработени во мали приватни компании: 3 извештаи ПП 53 – Декларација за прием од УЈП за исплатена плата за последниот месец, од пред 6 месеци и пред 1 година и М1/М2 образец
Select your currency
MKD Македонски денар