fbpx

Најчесто поставувани прашања

Прашања за Кредит

1. Дали со ваков начин на кредитирање /плаќање на рати може да се плаќа и сервисирање на часовник во Божиновски?
Да, наменскиот кредит го опфаќа и тој сегмент.

2. Дали со ваков начин на кредитирање /плаќање на рати може да се доплати замена на производи, ваучери?
Да, наменскиот кредит го опфаќа и тој сегмент.

3. Дали може да се купи производ за подарок со наменски кредит и за него ќе биде оставена опција за замена од страна на оној за кого е наменет подарокот?
Да, таквата продажба не се разликува по ништо од досегашните видови на продажби и начини на плаќања.

4. Дали можам да купам ваучер со наменски кредит?
Да, наменскиот кредит го опфаќа и тој сегмент.

5. При купување/плаќање со наменски кредит може да се користи мојот ВИП попуст?
Да, но со ваков начин на купување / плаќање ВИП попустот подлежи на ревидирање. Подетални информации ќе добиете во нашите продажни места.

6. Дали може да се плати дел од износот во готово, а дел од износот со кредитирање?
Секако. Колку повеќе плаќате како почетно учество, толку помал износ останува за наменски кредит, а тоа значи поголеми шанси за одобрување и помали месечни рати. Или обратно: доколку сте заинтересирани за производ од над 300.000 ден. разликата до овој износ може да ја плати во готово, а за остатокот ќе може да аплицирте за наменски кредит.
Важно: На износот кој ќе се плаќа во готово можете во целост да го користите попустот (ВИП, аутлет, акциски).

7. Дали доколку часовникот го нема на залиха ќе може да се порача со индивидуална пратка и да се плати со наменски кредит?
Да. Избраниот модел ќе може да се порача на два начини.
1. Со следна регуларна пратка: ваквата испорака не повлекува додатни трошоци, но во одредени случаи време на испорака може да биде и подолго од 45 дена.
2. ДХЛ Експресна пратка – со рок на испорака од 7-10 дена и дополнителни трошоци за испорака.

Select your currency
MKD Македонски денар