fbpx

Промена на батерија

1
ОТВОРАЊЕ НА КУЌИШТЕ

Првиот чекор во процесот на промена на батерија го опфаќа отворањето на задната страна на куќиштето.

2
ПРОВЕРКА НА БАТЕРИЈА

Откако ќе го отовириме часовникот правиме проверка на батерија со посебен уред.

3
НАПОЈУВАЊЕ И ТЕСТИРАЊЕ

Тестирање на механизмот со надворешен извор на енергија, со проверка на потрошувачката, точноста и функциите и доколку е потребно се прави прилагодување на прецизноста.

4
ПРОМЕНА НА БАТЕРИЈА

Ја заменуваме батеријата за нова ….

5
ЗАТВОРАЊЕ

Претпоследниот чекор е затворање на куќиштето.

6
ТЕСТИРАЊЕ НА ВОДООТПОРНОСТ

И на крај правиме тестирање на водоотпорсноста на часовникот по највисоки стандарди користејќи најсофистицирани алатки и опрема одобрена од производителите.

1
ОТВОРАЊЕ НА КУЌИШТЕ

Првиот чекор во процесот на промена на батерија го опфаќа отворањето на задната страна на куќиштето.

2
ПРОВЕРКА НА БАТЕРИЈА

Откако ќе го отовириме часовникот правиме проверка на батерија со посебен уред.

3
НАПОЈУВАЊЕ И ТЕСТИРАЊЕ

Тестирање на механизмот со надворешен извор на енергија, со проверка на потрошувачката, точноста и функциите и доколку е потребно се прави прилагодување на прецизноста.

4
ПРОМЕНА НА БАТЕРИЈА

Ја заменуваме батеријата за нова ….

5
ЗАТВОРАЊЕ

Претпоследниот чекор е затворање на куќиштето.

6
ТЕСТИРАЊЕ НА ВОДООТПОРНОСТ

И на крај правиме тестирање на водоотпорсноста на часовникот по највисоки стандарди користејќи најсофистицирани алатки и опрема одобрена од производителите.

Select your currency
MKD Македонски денар