fbpx

Делумен сервис

Фреквенцијата на овој вид на сервис најмногу зависи од тоа колку часовникот се користи во вода и при извршување на истиот се извршуваат следниве операции:

1
ДИЈАГНОЗА

Започнуваме со надворешна контрола на функциите и визуелна инспекција, отворање на куќиште, проверка на работата и функциите на механизмот на вашиот часовник (машинска и визуелна). Врз основа на оваа темелна проверка, ги одредуваме соодветните делови за сервисирање и замена потребни за обновување и гарантирање на оптималната функција и изглед на вашиот часовник.

2
ДЕМОНТАЖА

Откако ќе ја направиме соодветната проценка започнуваме со расклопување на составните делови на часовникот, настрана од механизмот.

3
ЧИСТЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ

Откако ќе го расклопиме куќиштето и го одделиме механизмот ги чистиме сите делови 1 час со помош на ултразвук. Исто така нашата комплетна услуга вклучува и полирање на куќиштето и металното ремче.

4
СКЛОПУВАЊЕ

По ремонт следи монтирање на обновеното куќиште. Доколку е потребно правиме замена на круна, копчиња/коректори дихтунзи и батерија кај часовници со кварцен механизам и подмачкување на серпентината кај механички часовници. На часоникот му се вршат сите неопходни прилагодувања пред безбедно да го прицврсти куќиштето назад.

5
ТЕХНИЧКА КОНТРОЛА

Последниот чекор е нашата сеопфатна конечна проверка на квалитетот. Извршените функционални тестови вклучуваат проверка на работата и прецизноста на механизмот, регулација на точност, обнова и проверка на водоотпорноста и тестирање по највисоки стандарди користејќи најсофистицирани алатки и опрема одобрена од производителите.

Фреквенцијата на овој вид на сервис најмногу зависи од тоа колку часовникот се користи во вода и при извршување на истиот се извршуваат следниве операции:

1
ДИЈАГНОЗА

Започнуваме со надворешна контрола на функциите и визуелна инспекција, отворање на куќиште, проверка на работата и функциите на механизмот на вашиот часовник (машинска и визуелна). Врз основа на оваа темелна проверка, ги одредуваме соодветните делови за сервисирање и замена потребни за обновување и гарантирање на оптималната функција и изглед на вашиот часовник.

2
ДЕМОНТАЖА

Откако ќе ја направиме соодветната проценка започнуваме со расклопување на составните делови на часовникот, настрана од механизмот.

3
ЧИСТЕЊЕ И ПОЛИРАЊЕ

Откако ќе го расклопиме куќиштето и го одделиме механизмот ги чистиме сите делови 1 час со помош на ултразвук. Исто така нашата комплетна услуга вклучува и полирање на куќиштето и металното ремче.

4
СКЛОПУВАЊЕ

По ремонт следи монтирање на обновеното куќиште. Доколку е потребно правиме замена на круна, копчиња/коректори дихтунзи и батерија кај часовници со кварцен механизам и подмачкување на серпентината кај механички часовници. На часоникот му се вршат сите неопходни прилагодувања пред безбедно да го прицврсти куќиштето назад.

5
ТЕХНИЧКА КОНТРОЛА

Последниот чекор е нашата сеопфатна конечна проверка на квалитетот. Извршените функционални тестови вклучуваат проверка на работата и прецизноста на механизмот, регулација на точност, обнова и проверка на водоотпорноста и тестирање по највисоки стандарди користејќи најсофистицирани алатки и опрема одобрена од производителите.

Select your currency
MKD Македонски денар