fbpx

RENATA

Официјалната батерија на SWATCH групацијата

Брендот RENATA е светски лидер во производството на батерии. Компанијата започнува со работа во 1952 година, а најголемиот раст го достигнува од 70-тите години, па сè до денес, како дел од SWATCH групацијата. Процесот на производство е автоматизиран и се произведуваат преку еден милион батерии на ден наменети за широка потрошувачка, како и високо-технолошки микро-батерии и индустриски литиумски батерии. Главна карактеристика на производите на RENATA е високиот квалитет, со просечен век на траење од 3-4 години. RENATA е официјалната батерија на SWATCH групацијата, која ексклузивно ги употребува овие батерии за сите свои часовници.

Select your currency
MKD Македонски денар