fbpx

LONGINES

Елеганцијата е став

Седиштето на Longines се наоѓа во Сент Имер, Швајцарија, од 1832 год. Искуството во часовничарското мајсторство, градено преку 175 години, рефлектира силна посветеност кон традицијата, елеганцијата и светот на спортот: има искуство како официјален мерач на време на светски шампионати и како партнер на интернационални спортски федерации. Со извонредна репутација во создавање на рафинирани часовници, брендот, чиј амблем е крилестиот песочен часовник, сега е распространет во повеќе од 130 земји. Нивното мото е креирање на безвременска елеганција, базирана на богатата естетска традиција која се носи во чекор со умешниот спој на префинетост и класика. Денешните модели на Longines се инспирирани од смелата историја и технологија на производство на часовници кои успешно се произведуваат во современи лаборатории, штитејќи го притоа профилот на Longines креациите.

Select your currency
MKD Македонски денар