fbpx

HAMILTON

АМЕРИКАНСКИ ДУХ - ШВАЈЦАРСКА ПРЕЦИЗНОСТ

Hamilton уште од создавањето во Ланкастер-Пенсилванија, Америка, во 1892 година бил вистински пионeр. Многу рано во својата историја, се етаблирал како врвен креатор за точно водење на времето. Неговите први серии на џебни часовници станаа познати како “Точни часовници на железницата”. Подоцна, компанијата го прошири својот бизнис и стана добавувач на американската војска. Во 1957 се појави првиот електричен часовник во светот, и тоа беше Hamilton: the Ventura! Првиот обожавател беше Елвис Присли, и поради оваа причина во годината кога тој требаше да наполни 80 години, се создаде специјалниот Ventura со 80 часови моќност на резервна батерија. Ова беше почеток на иновацијата. Потоа во 1970 година, се создаде првиот LED дигитален часовник наречен Pulsar. Во 2003 година часовниците почнаа да се создаваат во Швајцарија под капата на главниот и најголем производител и дистрибутер во светот, Swatch Групацијата, чиј член е уште од далечната 1974 година.

Select your currency
MKD Македонски денар