fbpx

DAMIANI

СОЗДАВАЊЕ НА ИСТОРИЈА

Креативноста, занаетчиството, оригиналноста и квалитетот се скапоцените вредности на Damiani. Вистински ремек-дела на златарската уметност кои што јa изразуваат страста за накитот што семејството Damiani го предава на три генерации.

Накитите на Damiani се целосно рачно изработени со техники стари и до неколку векови со најголемо внимание на деталите од стручните мајстори на најпознатите светски златари од Валенца. Damiani ги комбинира привлечноста и културата на италијанскиот накит во нивен стил: елегантен и софистициран. Од едноставен златен прстен до елегантен прстен со дијамант, од накит со скапоцени камења до безвременски часовници, светот Damiani секогаш нуди уникатни и незаборавни емоции.

Select your currency
MKD Македонски денар