METALLIX by Swatch

23 март 2016

Металните финиши во Metallix колекцијата ни покажува дека не е се како што изгледа. Особено кога светлината танцува на металните површини.

„Огледалце, огледалце на мојата рака...“, може да биде нешто што може да ви го каже оној кој носи GOLDENALL (SUOK120) илиSHINY MOON (SUOK121) како свој соучесник оваа сезона. Само еден краток поглед кон овие два часовника открива маѓепсувачка убавина – тоа е како swatch да им има дадено сценарио на часовниците кое гласи – огледалното никогаш не лаже.   Раката на Мидас го најде својот пат кон LATTEA (SFE105) и  златните парчиња на ремчето на GOLDEN JEWEL (SUBK159)светкаат повеќе од светлата во Лас Вегас. Последниот збор во дизајнот на SPOK (SUOK116) и MAREMOSSO (GE245) го имаат иридесцентноста и и трансформацијата. Еден светлосен зрак има улога на магично стапче и абракадабра -  виножитотот е неовото монохроматско.

