SISTEM 51

7 март 2016

Механичката Револуција на SWATCH

SWATCH SISTEM 51 е револуционерен механички часовник кој го сврте наопаку стариот свет на часовниците. Бидејќи роторот кој го навива часовникот се движи околу својата оска секој нов дизајн е несекојдневен и разигран, уметничко ремек-дело во движење. SISTEM 51 не е кварцен часовник и не му е потребна батерија за да работи - се навива со движењето на оној кој го носи. Секое движење на зглобот го придвижува роторот навивајќи го часовникот. Часовникот е опремен со „автоматик“ или уште познат и како „само-навивачки“ механизам кој е составен од само 51 дел! Дури и откако ќе се остави во миривање SISTEM 51 продолжува да работи уште неверојатни 90 часа. 100% Swiss Made. Високо технолошкиот SISTEM 51 е целосно произведен во Швајцарија. Започнат, развиен и составен во целост, ексклузивно во Швајцарија и сето тоа за помалку од 2 години.

1 централен шраф

51 механичка компонента

17 поднесени патенти

6 препознатливи точки на дисплејот

90 часа зачувување на енергија

100% Swiss Made Swatch SISTEM 51 е пристапен луксуз, влез во светот на механичките часовници – достапен за сите!

[{"id":"80","type":"1","code":"SUTB403","name":"SISTEM NOTTE","case":"\u041f\u043b\u0430\u0441\u0442\u0438\u043a\u0430","bracelet":"\u0413\u0443\u043c\u0430","crystal":"\u041f\u043b\u0435\u043a\u0441\u0438\u0433\u043b\u0430\u0441","width":"42 \u043c\u043c","movement":"\u0410\u0432\u0442\u043e\u043c\u0430\u0442\u0438\u043a","water":"30 \u043c","material":"","size":"","collection_id":"15","created_at":"2016-03-07 13:25:29","updated_at":"2016-03-07 13:25:29"},{"id":"81","type":"1","code":"SUTN401","name":"SISTEM GRID","case":"\u041f\u043b\u0430\u0441\u0442\u0438\u043a\u0430","bracelet":"\u0413\u0443\u043c\u0430","crystal":"\u041f\u043b\u0435\u043a\u0441\u0438\u0433\u043b\u0430\u0441","width":"42 \u043c\u043c","movement":"\u0410\u0432\u0442\u043e\u043c\u0430\u0442\u0438\u043a","water":"30 \u043c","material":"","size":"","collection_id":"15","created_at":"2016-03-07 13:33:07","updated_at":"2016-03-07 13:33:07"},{"id":"82","type":"1","code":"SUTA401","name":"SISTEM CLOUDS","case":"\u041f\u043b\u0430\u0441\u0442\u0438\u043a\u0430","bracelet":"\u0413\u0443\u043c\u0430","crystal":"\u041f\u043b\u0435\u043a\u0441\u0438\u0433\u043b\u0430\u0441","width":"42 \u043c\u043c","movement":"\u0410\u0432\u0442\u043e\u043c\u0430\u0442\u0438\u043a","water":"30 \u043c","material":"","size":"","collection_id":"15","created_at":"2016-03-07 13:34:14","updated_at":"2016-03-07 13:34:14"},{"id":"83","type":"1","code":"SUTG401","name":"SISTEM FROG","case":"\u041f\u043b\u0430\u0441\u0442\u0438\u043a\u0430","bracelet":"\u0413\u0443\u043c\u0430","crystal":"\u041f\u043b\u0435\u043a\u0441\u0438\u0433\u043b\u0430\u0441","width":"42 \u043c\u043c","movement":"\u0410\u0432\u0442\u043e\u043c\u0430\u0442\u0438\u043a","water":"30 \u043c","material":"","size":"","collection_id":"15","created_at":"2016-03-07 13:35:49","updated_at":"2016-03-07 13:35:49"},{"id":"84","type":"1","code":"SUTF400","name":"SISTEM GENTLEMAN","case":"\u041f\u043b\u0430\u0441\u0442\u0438\u043a\u0430","bracelet":"\u0413\u0443\u043c\u0430","crystal":"\u041f\u043b\u0435\u043a\u0441\u0438\u0433\u043b\u0430\u0441","width":"42 \u043c\u043c","movement":"\u0410\u0432\u0442\u043e\u043c\u0430\u0442\u0438\u043a","water":"30 \u043c","material":"","size":"","collection_id":"15","created_at":"2016-03-07 13:37:21","updated_at":"2016-03-07 13:37:21"}]