Достигнете ги вистинските врвови

Преку 100 години името Monblanc е симбол за уметноста за пишување, додека пак снежниот врв на Mont Blanc е симбол за високо квалитетниот статус на брендот со специфичната бела ѕвезда. Класичното пенкало на Montblanc, Meisterstuck прв пат произведено во 1924, стана култен предмет. Не само заради неговиот безвременски дизајн, но и заради непогрешливите вредности кои се карактеристични за целата Montblanc колекција. Овие вредности со развивање на модерниот живот кој тече се побрзо, се надградуваат и зацврстуваат: фината изработка, традицијата и почитувањето на времето за изработка на неопходното – одразот, чувствата, убавината и културата. Секој Montblanc производ создаден низ годините е жив сведок за овие вредности. Од класичното Meisterstuck Fountain пенкало до додатоците, рачно изработената Meister-Butten хартија, фината кожа, накит и новата Meisterstuck колекција на часовници – сите се резултат на традиционалното мајсторство кое оддава чувство на долговечност на нивните сопственици.

0